Word bloeddonor en red levens!

Samen met Sanquin Bloedvoorziening vragen we aandacht voor het belang van bloeddonatie.

Bloed kan het leven verbeteren of redden van bijvoorbeeld mensen met kanker, na een zware bevalling of iemand die een auto-ongeluk heeft gehad. Ook is bloed belangrijk is voor het in leven houden van een te vroeg geboren baby en het ontwikkelen van medicijnen. Als bloeddonor heb je een enorme impact, met slechts een uurtje van je tijd per donatie. Ook fijn om te weten: met elke bloeddonatie worden je bloeddruk en bloedwaarden gecontroleerd. Zo help je niet alleen anderen, maar zorg je ook goed voor jezelf!

Sanquin steunt de Zorgvriendenweekactie

Voor iedere geworven bloeddonor een donatie beschikbaar te stellen voor de vriendenstichting of onderzoekfonds van het ziekenhuis. Op dinsdag en donderdag is het wervingsteam van Sanquin te vinden in het CWZ ziekenhuis, op donderdag in het MST ziekenhuis.

Wil je je als bloeddonor opgeven en de Zorgvriendenweek steunen?

Sluit je in 3 stappen aan bij de bloeddonor community van Sanquin:

  1. Meld je hier online aan als bloeddonor Ā 
  2. Je krijgt een medische check op locatie en datum naar keuze
  3. Als uit de test blijkt dat je bloed kunt geven, ben je officieel donor. Je ontvangt een oproep voor je eerste donatie.

 

Over Sanquin

In Nederland zorgt Sanquin voor de bloedvoorziening. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, verricht Sanquin ook onderzoek naar het effectiever inzetten van bloed.