Zorgvriendenweek

Volg ons op social media: #zorgvriendenweek.

Pers

Vragen? Neem dan contact op met Ida Gerda Emmens, woordvoerder Medisch Spectrum Twente via 053 – 487 2000.

Download hier ons logo

Download hier het persbericht in wordbestand

  Persbericht

  Samen stilstaan bij Zorgvriendenweek

  Aandacht voor vriendenstichtingen en onderzoeksfondsen van Nederlandse ziekenhuizen van 5-9 september

  Op maandag 5 september begint de eerste editie van de “Zorgvriendenweek”. In deze campagneweek laten vriendenstichtingen en onderzoeksfondsen van de Nederlandse ziekenhuizen zien wat zij betekenen voor de lokale en nationale patiëntenzorg. Door de handen ineen te slaan ontstaat er landelijke bekendheid, waarmee nieuwe bedrijven en particulieren worden bereikt die deze stichtingen en fondsen willen steunen.

  Kindvriendelijke wachtruimtes, een knusse huiskamer waar je even kunt ontspannen, of een mooie binnentuin waar een terminale patiënt nog één keer de bloemen in bloei ziet staan. Zomaar een greep uit de vele extra voorzieningen die er zonder de inzet van de Vriendenstichtingen niet zouden zijn.

  Ook onderzoeksfondsen zijn onmisbaar om de patiëntenzorg te verbeteren. Dankzij deze fondsen kunnen ziekenhuizen wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. In topklinische en lokale ziekenhuizen gaat het dan vaak om patiëntgericht onderzoek. Dit type onderzoek is geïnspireerd door voorbeelden uit de praktijk, die om oplossingen of antwoorden vragen. Het heeft daardoor directe impact op de behandeling en kwaliteit van leven van onze patiënten.

  Tijdens de Zorgvriendenweek belichten we verschillende thema’s aan de hand van bijvoorbeeld (online) lezingen en workshops. De thema’s en alle informatie staat op www.zorgvrienden.nl.

  De Zorgvriendenweek wordt jaarlijks georganiseerd in de eerste week van september.