De vriendenstichtingen en onderzoeksfondsen van de Nederlandse ziekenhuizen ontvangen geen bijdrage van de overheid. Ze zijn geheel afhankelijk van vrijwilligers, donateurs, sponsoren en fondsen om onderzoek te initiëren of projecten te mogen realiseren. Daarom hartelijk dank aan al onze donateurs!

Onze donateurs

Deze donateurs vertellen waarom ze een vriendenstichting of onderzoeksfonds steunen.

Rob Luijer (78 jaar)
“Ik ben, let op, op vrijdag de dertiende, 13 januari 2017 geopereerd aan mijn hart en heb een compleet nieuwe aorta van kunststof met een garantie tot 20 jaar. Tegelijkertijd is er een klep vervangen omdat die wat lekte en onbetrouwbaar was, dus ik heb een koeienklep uit Canada.

Ik voel me nu supergoed nu. Het betekent gewoon dat ik sinds die tijd weer leef. Daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor, dat het enige wat ik terug kon doen is donateur worden van het St. Antonius Onderzoeksfonds”.

Esther Jonker (74)
“Ik was 60 jaar, kon met vroegpensioen en besloot te stoppen. Ik had al allerlei onderzoeken gehad en er was niets gevonden, maar de vermoeidheid bleef. Mijn man was militair geweest en ook al met pensioen, dus konden we veel samen op pad. Achteraf bleek de borstkanker de oorzaak van de vermoeidheid.

Wij zijn sinds 2008 Vriend van het St. Antonius Onderzoeksfonds. Beneden in de hal werd actief geworven en wij zagen, nadat we er een tijd lang het ziekenhuis in en uit liepen vanwege mijn behandeling voor borstkanker, zeker het belang van in. Eerst stond mijn hoofd er helemaal niet naar omdat ik met mijn ziekte bezig was. Maar we zijn ons erin gaan verdiepen, wat het fonds allemaal doet en vonden dat toch wel erg nuttig. Het is belangrijk om op deze manier bij te dragen aan onderzoeken zodat ook andere mensen geholpen kunnen worden.

Carla over binnentuin MST

Carla Bokdam 

“Toen ons gevraagd werd mee te denken over een paviljoen en een binnentuin voor Medisch Spectrum Twente, waren we direct enthousiast. Wij vinden het paviljoen een heel mooi doel. Patiënten die langdurig zijn opgenomen en dus veel binnen zijn, krijgen zo de kans om even naar buiten te kunnen. Of om hun huisdier weer te zien. Daar wilden we heel graag onze gesponsorde bijdrage aan leveren.

De opening was een bijzonder moment. Het is een prachtige plek geworden. En we hebben dit samen met veel mensen en sponsoren kunnen realiseren. Veel bedrijven hebben iets bijgedragen. Die saamhorigheid tijdens het proces was heel erg prettig om te ervaren. Samen hebben we iets heel moois neer gezet.”

Huib van Vliet en Elle Helmig

Huib is in 2015 vriend geworden omdat hij zelf goede ervaringen had met het Groene Hart Ziekenhuis. “Jong tot oud krijgt aandacht vanuit de Vriendenstichting. Voor de jeugd is er bijvoorbeeld de tienerkamer en voor ouderen de BeleefTV. Dat zijn mooie initiatieven.”

Na haar stage in het Groene Hart Ziekenhuis heeft Elle de stap gezet om Vriend te worden van het ziekenhuis. “Na mijn stage wilde ik me graag blijven inzetten. Een bezoek aan het ziekenhuis is nooit heel fijn, dus als ik dat aangenamer kan maken door Vriend te worden doe ik dat heel graag. Omdat ik zelf als kind veel tijd heb doorgebracht in het ziekenhuis, vind ik projecten die met kinderen te maken hebben erg belangrijk.”

Mascotte Freek de Giraffe van het GHZ ging in de zomer van 2021 zowel Huib als Elle thuis opzoeken om hen te bedanken voor hun Vriendschap.

Bekijk hier het filmpje