Wij zijn de vriendenstichtingen en onderzoeksfondsen van Nederlandse ziekenhuizen.

We vormen een belangrijke aanvulling op de ziekenhuiszorg. Vriendenstichtingen zorgen voor extra voorzieningen die niet uit het gewone ziekenhuisbudget betaald kunnen worden. Zo wordt het ziekenhuis een fijnere plek, waar je je thuis voelt en op je gemak. Dit heeft een positieve invloed op het herstel.

Onderzoeksfondsen zorgen ervoor dat er (meer) onderzoek gedaan kan worden. Het gaat dan vaak om praktijk- en patiëntgericht onderzoek. Dit heeft direct effect op de behandeling en de kwaliteit van leven van onze patiënten.

Om ons werk te kunnen blijven doen, zijn wij afhankelijk van de steun van donateurs. Daarom hebben wij besloten de handen ineen te slaan en tijdens de Zorgvriendenweek samen aandacht te vragen voor wat we doen. Door samen te werken ontstaat landelijke bekendheid en bereiken we nieuwe bedrijven en particulieren om ons te steunen. Tijdens de Zorgvriendenweek belichten we verschillende thema’s aan de hand van bijvoorbeeld (online) lezingen en workshops.

Wat doet een vriendenstichting van een ziekenhuis?

 

In het programma Focus vertellen Monique Wiggers van Stichting Vrienden van het JBZ en Floor van den Bogaart van Stichting Vrienden van Bernhoven over hun werk. “Een ziekenhuis moet niet alleen maar de beste zorg geven maar het moet ook een plek zijn waar mensen zich fijn voelen en waar ze zich thuis voelen en zich op hun gemak voelen”, legt Monique Wiggers uit. “En dat doe je dan met extra voorzieningen waar in het ziekenhuisbudget geen geld voor is, dus daar zijn de Vrienden voor.”

Bekijk hier het interview

Deelnemende vriendenstichtingen / onderzoekfondsen

Meedoen vriendenstichting / onderzoekfonds

Zorgvriendenweek is mogelijk gemaakt door